tag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post3290809840120698348..comments2024-03-28T23:06:11.177+01:00Comments on U Antoniny: Sałatki z chwastówAntoninahttp://www.blogger.com/profile/05578849511629360501noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-56677727516786088892018-07-17T13:42:57.841+02:002018-07-17T13:42:57.841+02:00Ja nieraz robię szpinak z lebiody, która często - ...Ja nieraz robię szpinak z lebiody, która często - gęsto rośnie pod moim balkonem. Pyszna również w postaci sałatki.<br />serdecznie pozdrawiam:))Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/14165005076266460446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-14229027311801830692018-07-09T09:24:19.983+02:002018-07-09T09:24:19.983+02:00Takie liście, to najbardziej lubię w dzielonych ko...Takie liście, to najbardziej lubię w dzielonych koktajlach - z dodatkiem banana każda zielenina staje się pyszną przekąską, czego nie mogę powiedzieć o moich surówkowych eksperymentach;-)<br />Parę lat temu też zafascynowana byłam tematem, teraz trochę okrzepłam i korzystam tylko z dostępnych na targu lub sklepie produktów, brakuje mi energii i czasu do samodzielnego uprawiania, czy szukania ich na łąkach. A szkoda, bo zdrowie jest wartością nie do przecenienia...Sztuka rękodziełahttps://www.blogger.com/profile/00564097254134603762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-68746778648126237032018-07-08T16:42:58.552+02:002018-07-08T16:42:58.552+02:00Ja ostatnio jadłam ciasto z pokrzywą i było bardzo...Ja ostatnio jadłam ciasto z pokrzywą i było bardzo smaczne:) A co do ziół to mam i w ogrodzie i umiem szukać po lasach i na zimę zawsze mam zapas:) pozdrawiamBasia Nolberczakhttps://www.blogger.com/profile/00292157638354321140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-23604244178349445012018-07-08T14:21:47.918+02:002018-07-08T14:21:47.918+02:00Bardzo ciekawy wpis,tylko ja znam mało ziół,jakieś...Bardzo ciekawy wpis,tylko ja znam mało ziół,jakieś mutanty też powstały,z obrazka oczywiście mniszek jest znany i krwawnik też tylko juz lata nie widziałam krwawnika.Urszula97http://niesfornedruty.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-18084592165555375072018-07-08T13:01:20.181+02:002018-07-08T13:01:20.181+02:00ciekawe te sałatki, jakoś nie mam odwagi żeby spró...ciekawe te sałatki, jakoś nie mam odwagi żeby spróbować ;) a pies widać że się cieszy i jest na wakacjach :)Annahttps://www.blogger.com/profile/04182119416325853195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-89796025316177254262018-07-07T19:48:25.488+02:002018-07-07T19:48:25.488+02:00Witaj Antonino1
Przy posiadaniu taakiego ogrodu po...Witaj Antonino1<br />Przy posiadaniu taakiego ogrodu polecam wspaniala ksiazke Marii Treben "Apteka Pana Boga".Nie jest co prawda o salatkach,ale o leczeniu ziolami co w Twoim przypadku ( ze wzgledu na ogrod i las)jest idealnym ratunkiem na przerozne dolegliwosci.Ziola zebrane,suszone lub przetworzone w inny sposob to nie te kupione w sklepie zielarskim.<br />Pozdrawiam<br />Ewa<br />Tola nie pozowala do zdjecia ???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-41446867656570427942018-07-07T16:50:10.139+02:002018-07-07T16:50:10.139+02:00Mnie zawsze z ziolami po drodze bylo. W moim ogrod...Mnie zawsze z ziolami po drodze bylo. W moim ogrodzie nie ma chwastow - sa ziola, a mniszka w nim pelno; zaluje tylko, ze pokrzywy mi nie chca rosnac. Salatka wyglada na zdrowa i smakowita. Dziekuje za przepis.Jagoda Smithhttps://plus.google.com/u/0/108812927116307664979noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7861377044473505630.post-20311129845726925472018-07-07T11:18:06.477+02:002018-07-07T11:18:06.477+02:00Ja co prawda mam ciągle jeszcze szlaban na wiele s...Ja co prawda mam ciągle jeszcze szlaban na wiele surowizny, ale za to mogę jeść to co się da ukisić. Ostatnio więc kiszę cukinię i marchewkę, W ogóle chyba mi nieco brak wit.A bo "zakochałam się" w marchewce- jem albo kiszoną albo uduszoną na pół miękko w oleju kokosowym, koniecznie z kurkumą i cynamonem. A kurkumę dodaję świeżą, startą na tarce. Ma tylko jeden feler- przeokropnie i na długo barwi ręce, więc trzeba ja obierać i ścierać w rękawiczkach.<br />Miłego;)anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.com